Over de Food Variation Challenge
De EnCoRe-studie organiseert samen met Kankeronderzoekfonds Limburg de ‘Food Variation Challenge’ in de maand maart om meer aandacht te vragen voor darmkankeronderzoek en om meer inzicht te krijgen in je eigen voedingspatroon. De EnCoRe-studie richt zich op de relatie tussen leefstijl en de gevolgen van dikkedarmkanker en de behandeling daarvan op onder andere kwaliteit van leven, dagelijks functioneren en vermoeidheidsklachten. Met deze studie hopen we in de toekomst leefstijladviezen op maat te kunnen bieden zodat mensen die dikkedarmkanker hebben gehad een optimale kwaliteit van leven kunnen ervaren in de jaren na de behandeling.
Op www.encorestudie.nl lees je meer over dit onderzoek.
Hoe werkt het? Het is heel simpel.
-
Het doel is om zo gevarieerd mogelijk te eten en dit kun je doen door het aantal plantaardige producten te variëren. Elk plantaardig product is 1 variatie punt waard. Een gevarieerd dieet vraagt om 30 variatie punten per week.
-
Iedere dag probeer je andere planten te gebruiken in je eten (planten bestaan uit fruit, groenten, volkoren granen, bonen, peulen, noten, zaden, en kruiden)
-
Ieder verschillende plant in die week telt als 1 punt.
-
Schrijf op de kalender welke planten je hebt gebruikt en hoeveel punten je die dag kan tellen.
-
Deel je een foto of een recept via #foodvariationchallenge van je maaltijd voor bonuspunten!
-
Iedere dag delen we weetjes en tips om je te helpen!
- Daag je vrienden, familie of collega’s uit ook mee te doen en kijk wie het meest divers kan eten door de week heen!